Ons vlees

Als dorpsslager in Oudemirdum hebben we u veel te bieden op het gebied van rundvlees en varkensvlees. Zeker omdat we veel werken met hele en halve dieren, kunnen we vrijwel alles bieden. Van sukadelap tot staartstuk en van ribkarbonade tot hamlap; we hebben dat in de meeste gevallen op voorraad. Ook op het gebied van kip hebben we best wat smakelijk vlees voor u in petto.

Rundvlees

Wij houden van vertrouwd vlees. Daarom verkopen we rundvlees afkomstig uit Nederland. Elke week krijgen we een halve of een hele koe aangeleverd. Afhankelijk van het gewicht van het dier. Een zelfslachtende slager uit Overijssel  kiest wekelijks een mooi dier voor ons uit en brengt die na de slacht bij ons. Het zijn voornamelijk door hen zelf gehouden koeien die goed verzorgt worden. Op deze manier weten we waar het vlees vandaan komt en kunnen we dit ook doorgeven aan u als klant. De lijntjes zijn kort tussen ons als slager en de leverancier van ons rundvlees en dat is alleen maar positief te noemen!

Varkensvlees

Ons varkensvlees is bijzonder. Het is namelijk afkomstig van Friberne varkens die op Friese bodem hun stappen hebben gezet. Het zijn gezonde dieren die opgroeien in een comfortabele en schone omgeving zonder gebruik van onnodige middelen. Wel zo fijn om te weten. Ook bijzonder is het eten wat ze voorgeschoteld krijgen. De boer zorgt dagelijks voor een mix van ruwvoer en kruiden die varkens in de natuur graag eten. Dat zijn bijvoorbeeld eikenbast, knoflook, kastanjes en jeneverbes. Dat maakt eigenlijk elke dag tot een feestje en het is nog gezond voor ze ook. Al deze aandacht en extra zorg is merkbaar in het eindproduct. U krijgt er lekkerder en malser vlees door en de smaak is duidelijk beter. Wij gebruiken het smakelijke vlees afkomstig van deze mooie dieren in onze slagerij. Kom en proef zelf het verschil.